lørdag den 12. juni 2010

Lige nu

Dette er et meget negativt indlæg, og uden billeder, ved slet ikke om jeg udgiver det, men skal lige have mine tanker skrevet ned, så klik videre til en anden kanal, for det handler ikke om strik. Jo, også strik, men det er også negativt.

Ugen startede med at mandag morgen måtte jeg vende om, da bilen sagde mærkelig lyde, køre med manden i stedet og sørge for transport af bil til værksted osv.
Tirsdag var normal, bortset fra stadig køre med manden, lige indtil kl. 13,30, hvor hele virksomheden jeg arbejder i bliver med 5 min. varsel kaldt sammen og får den besked at de flytter hele molevitten til udlandet, 300 mennesker står bare der og kigger og der er helt stille, hører direktørens ord, og så siger han ved gud at det glæder ham at virksomhedens navn fortsætter, bare i et andet land, han har overhovedet ikke kæmpet for at det skulle blive her det eventuelt kunne fortsætte, for det er os der har kæmpet og tjent penge ind til det andet, fordi de havde et kæmpe underskud efter finanskrisen, og vi har super travlt, det vælter ind med ordrer.... Det fatter jeg ikke en meter af.........
Vi får udleveret fin brochure med tlf. nr. til krisepsykologer, og så kan vi gå hjem!
Og vi kan dårligt nå at ringe til familien, for pressemeddelse kommer ud 15 min. efter vi har fået det at vide, jo jo, der er skam styr på sagerne.

Egentligt var jeg ikke så overrasket, vi havde tit talt om at det blev dem eller os, og kan ikke huske hvad jeg lige lavede da jeg kom hjem, andet end at sumpe rundt og det kørte rundt deroppe..

Onsdagen gik med at vi bare sad, gik rundt og snakkede med alle, nogle valgte at blive væk, andre brugte krisepsykologerne, jeg kunne ikke holde det ud, bare at gå der og ikke lave noget, så da mekaniker ringede og sagde min bil var færdig, tog jeg bussen ud og hentede den, og kørte hjem, og sumpede..

Torsdag var normal arbejdsdag, flere gik til krisepsykolog, de havde udvidet åbningstiden, og jeg benyttede mig af muligheden, fordi, jeg havde slet ikke reageret på situationen endnu, og fik ikke så meget ud af det, andet end at skulle tage det med ro, og vente, ikke søge andet job lige nu, for de har sørget for vi får hjælp, og fratrædelsestidspunktet bliver fra november indtil næste sommerferie, alt efter hvilket område der skal flyttes først.
Men tankerne flyver, hvad skal man??? Og nu har regeringen forringet det hele for arbejdsløse, ender man lige pludselig på kontanthjælp???

Kontanthjælp, hov, så har man måske ikke råd til at købe garn, fløj det gennem mig, straks jeg fik fri måtte jeg en tur til DAD, for de havde jo garn til halv pris, må vist hellere fylde godt op, og nu er jeg fuldstændig ligeglad med om lageret eksploderer.

Så venter vi bare på at det bliver den 29. juni, for da skulle vi få sat dato på vores afskedigelsestidspunkt...:o((
Det bliver nogle lange uger at gå og vente, men vi trøster os alle med at vi er i samme båd, vi er jo ikke blevet prikket i en almindelig fyringsrunde.
Det er heller ikke så meget det at skulle undvære sit job, det er allermest kollegaer, som man har haft i over 25 år, vi har været unge sammen, vi har været gravide sammen, vi ved alt om hinandens liv og familier, vi ved hvor vi har hinanden, og vi respekterer hinandens måde at gøre tingene på, det bliver svært at undvære!!!

Nå, nu fik jeg luft, og så til det negative strik, det har der jo været meget af her på det sidste, også denne gang, gider ikke engang tage et billede, men har strikket denne model, og den er helt hen i vejret, mærkelig facon, og jeg har fået den lavet alt for stor, den bliver pillet op, for ingen kan have sådan en model på.

Lidt positivt skal der også være, har købt Misty, og er i fuld gang med at strikke Lucy, kan næsten allerede mærke det bliver en god model, der skal bare lige regnes lidt, for håber jeg har garn nok til den, og det er fra lageret.
Og hvis du er nået hertil, siger jeg tak for at du gad læse det, det hjalp i hvertilfælde at få det skrevet ned.
Har også helt glemt blogverdenen i denne uge, vender stærkt tilbage, er jeg sikker på. ...:o))

22 kommentarer:

 1. Sikke en grim omgang. Det er ikke en rar besked, og samtidig er det rart at få vished, hvis der har luret en lille mistanke i baghovedet. Min mands arbejdsplads lukker til sommerferien - også for at flytte produktionen til udlandet. De fleste holder til sommerferien, andre holder i løbet af efteråret og enkelte holder først med udgangen af januar 2011 (heriblandt min mand). Det er meget få der er rejst før tid pga. diverse fratrædelsesordninger. Hurtigt efter at den kommende lukning var annonceret, blev det normal hverdag igen, og alle arbejdede videre som sædvanligt + stemningen blev god igen. For nogen år siden var de igennem en stor nedskæring, hvilket faktisk gave større vanskeligheder, fordi alle ikke var i samme båd.

  Jeg håber, det bedste for dig.

  SvarSlet
 2. For pokker, hvor må det også bare være svært - og jeg forstår godt alle dine tanker med de seneste ødelæggelser af dagpengesystemet. Men nu må du heller ikke tage sorgerne på forskud - der kan hurtigt vise sig nye muligheder, når du får det hele fordøjet.

  Ærgerligt med den ellers fine model, har også lige selv haft en ordentlig smutter, men det er bare op på hesten igen. Så er det jo godt vi elsker at strikke :-) Og fyld da endelig lageret op, hvis du ikke skulle gøre det nu, hvornår så?

  De allerbedste ønsker om at der venter nye gode tider lige om hjørner :-)

  SvarSlet
 3. Der skulle selvfølgelig stå "hjørnet" og så glemte jeg jo helt: Jeg overvejer også den Misty, den ser overordentlig spændende ud :-)

  SvarSlet
 4. GODT du fik luft!!! Og ØV sikke da en træls omgang :( Jeg håber, når chokket lægger sig, at du kan se nogen muligheder i det. KNUS herfra!!!!

  SvarSlet
 5. Pu´ha sikken en grim uge.

  Jeg håber for dig at du hurtig kommer dig over chokket....hvem ved... måske viser der sig helt nye muligheder der åbner sig for dig.
  Livets landevej er ikke altid lige ud.....men hvem siger at det er noget dårligt der venter efter det næste sving :)
  Sender dig de bedste tanker.

  SvarSlet
 6. ØV sikken en træls ting. Det sker der bare alt for meget af på den her lile ø. Det er godt garnlageret rækker til min et år. Forhåbentlig lykkes det Jer at finde nogen brugbart igen.

  SvarSlet
 7. Pheeewwww..... føler med dig. Både Gemalen og jeg har været "finanskrise-ramt" på skift i løbet af de sidste 2 år, hvor vores respektive firmaer var nødt til at lukke afdelinger og fyre en helt masse mennesker. Og hvis det på nogen måde kan trøste dig, så er vi begge i arbejde igen - og er meget gladere end før, hvor "krisen kradsede" hver dag på jobbet, hvilket gav dårlig stemning og skidt arbejdsmiljø. Jeg håber for dig at du hurtigt finder noget andet, for min erfaring er at det IKKE er sjovt at gå på arbejde hver dag, med visheden om at man er på "B-holdet". Det fylder meget og alle bruger alt for megen energi på det.
  Held og Lykke!
  /Tris

  SvarSlet
 8. Sikke da en træls besked at få. Forstår godt dine mange modsatrettrde følelser og din frygt for, hvordan det skal gå set i lyset af de nylige forringelser på dagpengeområdet.
  Det er hårdt,når man har arbejdet så mange år samme sted og har gode kolleger, at alting pludselig ændres.
  Håber og krydser fingre for dig, at det hele falder i hak og at der viser sig nye og spændende udfordringer for dig i dit arbejdsliv.
  Og køb da endelig noget mere garn:-)

  SvarSlet
 9. Øv for en dum uge, du har haft.
  Forstår godt at du er nede, når sådan en besked kommer som lyn fra en klar himmel - hvad vil fremtiden bringe ?
  Ønsker dig det bedste held til at finde et nyt og dejligt arbejde.

  SvarSlet
 10. Helt ærligt!? Hvorfor skulle I ikke søge andet arbejde? Hvis der er noget at få så er det da bare med at springe til med det samme. Det er også nemmere at få arbejde når man er i arbejde. Hvorfor ved jeg ikke.
  Op med humøret - se fremad!

  SvarSlet
 11. Øv, øv, øv, det har da været en sur uge, men god plan at slutte dagen hos Kathe, jeg håber du finder en godarbejdsløsning på sigt. Knus

  SvarSlet
 12. Hvor bli'r man vred...hvad ligner det at flytte en hel virksomhed!!!Jeg følger virkelig med dig! Godt du fik lidt garn....kram og varme tanker

  SvarSlet
 13. ja, hvad er det lige der sker i vores land.
  Sikke dog en dårlig måde at komme med sådan en nyhed.

  Håber snart du finder dig selv igen.

  Spændene sager du har købt og strikker på.

  Yt.

  SvarSlet
 14. Sender dig lige en mail :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 15. Øv for pokker, man bliver helt stille over sådan en træls nyhed. Jeg håber det aller aller bedste for dig Jette, og jeg ved der er krummer i dig :-)

  SvarSlet
 16. Ingenting jeg kan si vil nok hjelpe deg - så jeg sender deg bare en god klem :-)
  Håper alt ordner seg tilslutt ..

  SvarSlet
 17. Å, en træls besked. Jeg føler med dig, og dine kolleger. Håber at I får hjælp til jobsøgning, ud over psykologen, for at supplere med nogle ideer til hvad du (og de) skal kaste jer over.

  SvarSlet
 18. Uha det var ikke sjovt.
  Jeg undrer mig over, at det siges, at man ikke skal søge nyt job nu. Selvfølgelig skal man ikke fare ud selvsamme dag, men hvis årsagen er, at man skal være til rådighed for sit firma, som lige har - undskyld mit franske- røvrendt en efter 25 år, så tænker jeg- hvor skal din solidaritet lige ligge og hvor ligger krisepsykologens.
  Jeg kan se, at du har reageret på krisen- du styrtede ud og købte hæmningsløst ind af garn. Det er ikke nogen skade til, men det var så din måde at reagere på og det er lige så normalt som alt andet. Det fortæller bare at strik har meget høj prioritet hos dig og det er jo skønt midt i alt virvarret.
  jeg ønsker dig held og lykke fremover med både jobsøgning og alt muligt andet .

  SvarSlet
 19. Det er godt med noget garn til lagret og det at strikke hjælper også med at få tankerne hen på noget andet - men jo, vi er også ligesom lidt hvileløse, måske det hjælper efter den 29. når vi ved noget mere.
  Sikke fint nyt look du har fået på din blog :)

  SvarSlet
 20. Øv hvor surt. Forstår godt at du måtte have det ud på en eller anden måde.
  Jeg har jo selv været der (er der), så stor krammer herfra.
  Håber du trods alt kan se lyset og ikke helt taber dit gode humør.
  kh. Marlene

  SvarSlet
 21. Det var dog en effektiv krisepsykolog (hrmmm). Jeg leder stadig efter betydningen af ordet psykolog i det du beskriver. Hvorfor skulle du ikke begynde at lede allerede nu???? Loyalitet til sidste ende; sikke noget fis. Saa, falder du over noget andet, saa grib chancen og kast dig ud i det.
  Sikke en moeguge hva???
  Masser af gaapaamod og positive tanker faar du herfra. + en stor krammi.

  SvarSlet
 22. Sikke en omgang!

  Godt du får skrevet om det på bloggen. Jeg mener ikke, at de hér blogge kun skal bruges til at lade som om, alting altid er lyserødt!
  Vi har brug for et realistisk billede af hverdagen og livet i sin helhed.

  Mange kærlige hilsner herfra. :)

  SvarSlet