lørdag den 8. august 2009

Tur til hovedstaden

Som skrevet i sidste indlæg skulle Joan og jeg jo en shoppetur til København og snuse i alle de lækre garnbutikker vi så tit læser om. Og uha, vi fik kigget og gramset, lækre sager de har, mange garner som ikke kan opdrives i Odense og omegn.
MEN, vi købte ikke noget!!!! Der gik et eller andet galt for os, tror det simpelthen blev for overvældende med alle de muligheder der var, og så kan jeg ikke overskue noget som helst, når der bare er frit valg på alle hylder.
Kunne ikke komme i tanke om et eneste projekt der kunne bruges til det garn man stod i hænderne med.... Eller var det varmen.Jeg tabte både næse og mund da vi kom ind i denne forretning, først kommer man ind i et lokale med bånd på alle hylder, så et lokale med lynlåse i alle regnbuens farver, alt hængt sirligt op på rad og række, og til sidst dette lokale kun med knapper, aldrig har jeg set så mange knapper på en gang!!! Fik lov at tage disse billeder, og kunne næsten ikke finde de planlagte knapper når der nu var så mange at vælge imellem, men fik da købt et par stykker.


Nyd lige at alt er fint sorteret i farver, børneknapper havde en hel reol for sig selv.
Forretningen er til salg, hvis nogen skulle have lyst!!
Tilbage til de der garnbutikker, vi startede i Sommerfuglen, vildt hyggelig butik med alle de lækre garner man ellers kun kan se på nettet. Bøger, sjove knapper og en masse dejlige ting. Næste stop var Bette Design, smuk, enkel og rummelig butik, meget nemt overskuelig, super sød indehaver, vi fik svar på alt og man følte ikke at man var nødt til at købe noget, vi havde fat i mange ting, men kunne jo ikke bestemme os. Nu kunne jeg godt have brugt noget af det lækre Nikolaj garn hun fører....

Et kig i Strikkeboden i Fiolstræde og Uldstedet lidt længere henne, en lidt for sammenpresset forretning, og alle Isagermodellerne der hang opstrikket gjorde ikke noget godt for modellerne, de var alt for løst strikket, og farverne var ikke de samme som i bøgerne, hvilket jeg synes giver en forkert indtryk af dem. Rismarker f.eks. var kun strikket med en grøn farve, og det gav en helt anden trøje, Løgblomst, som skulle være en str. M, lignede en der kunne passe XL.

Vi fik da også kigget på Skipperstoffer, også en hyggelig butik, hvis man lige har brug for stof. Vi nåede da også at kigge på en masse andre forretninger. Så gjorde vi noget jeg fortryder helt vildt, havde slået op at der var endnu en garnbutik der skulle være et besøg værd, den lå på Østerbrogade, vi havde jo kort med og mente at der kunne vi fint gå ud, men der var godt nok langt, jeg havde ikke mine gode sandaler på, for de var ved at gå i stykker, jeg slæbte mig næsten de sidste meter til butikken og vi var enige om at et eller andet skulle der købes, for den lange seje vej og ømme fødder, om ikke andet så noget strømpegarn, MEN vi har dog aldrig været et sted der var så kedeligt, vi kunne overhovedet ikke finde noget garn om så vi havde fået det foræret!!!! Og en taxa blev løsningen på hjemturen, for vi kunne ikke gå et skridt mere.
Hele dagen efter har jeg siddet med benene oppe, fødderne vildt hævet og store vabler under fødderne og sår på tæerne... AV, AV.

Vi var et smut igennem Botanisk have, da vi skulle finde den dumme garnbutik, men tiden var knap så det blev kun et hurtigt kig på enkelte planter, men det sted skal jeg da have besøgt en anden gang. Men alt i alt, en super hyggelig tur, med god mad og kaffe undervejs, det laver vi om en anden gang, bare med ordentligt fodtøj!!!

14 kommentarer:

 1. Sikke en tur... :-)

  Jeg troede at Handler var lukket/lukningstruet? må da straks dertil næste gang jeg er i København, de har så mange skønne ting :-)

  SvarSlet
 2. Tak for beskrivelsen. I lyder til at have haft en forrygende tur,

  Handler og Skipper Stoffer står på min liste næste gang, jeg er i storstaden.

  SvarSlet
 3. Det var da lige godt utroligt - tænk, at I kunne gennemføre uden at købe noget ;-)

  Det er dog et rent slaraffenland med alle de knapper, der behøver man vist ikke gå forgæves :-)

  SvarSlet
 4. He he jeg kender godt det med at blive ganske overloaded, så kan man bare ikke finde ud af det. Men nu ved I hvad der venter til næste gang, og det er jo ikke så ringe endda.

  SvarSlet
 5. Hold da op en tur, og sikket et udvalg af knapper !! Hver gang jeg skal finde knapper her på sydfyn har jeg måske 15 forskellige i samme farve. Ja københavn skal indtages i gode Ecco sandaler og med en masse kold vand så man kan overskue alt det man ser !! Alt for længe siden sidst !

  SvarSlet
 6. Jeg kender godt det med, at hvis der er alt for meget at vælge imellem, så bliver det helt overvældende, og man får slet ikke købt noget.
  Og dine stakkels fødder! Jeg lavede samme nummer i vinters. Havde nye støvler på til Kbh. og travede rundt og fik huden slidt totalt af hælene. Det tog 14 dage før der var hud på igen, men så kan jeg måske lære det:-)
  Men det lyder nu som om I har haft en hyggelig tur:-)

  SvarSlet
 7. Nøj,jeg kom da aldrig ud af denne forretning igen ;O

  Sikke en dejlig dag i har haft.

  Yt,

  SvarSlet
 8. Tänk at eje en knappforretning! Det er jo lidt af en dröm, men nu bor jeg jo her og forretningen er til salg i Köbenhavn.....
  Tror også at jeg bare ville stå og kigge og ikke få köbt noget med så stort et udvalg.

  SvarSlet
 9. Hvor lyder det bare til at i har haft en god tur.
  Så mange lækre og spændende butikker (for det meste!).
  Håber dine fødder har det bedre!

  Nu hvor du har set udvalget kan du jo altid bestille på nettet :-)

  SvarSlet
 10. Du købte ingenting! Jamen - jeg er lettere imponeret :-) Men kender så udmærket fænomenet med 'for meget' - man kan blive fuldstændig lammet mellem ørerne og komplet idéforladt. Lavede samme 'nummer' i Sverige - og har siden fortrudt gevaldigt, at der var et bestemt garn, jeg ikke fik med hjem. Men sådan er det jo.

  Håber dine fødder har det bedre nu.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 11. Fantastisk tur - selvom jeg absolut ikke var draget til Østerport - alle de gode nørklebutikker er i City.
  Jeg kan i øvrigt godt forstå at du blev overvældet og intet købte - den følelse kender jeg også godt.
  :-) Britt

  SvarSlet
 12. Tak for god beskrivelse af en dejlig tur. Jeg og en 4-6 andre strikkere tager turen til ho'sta'en d. 1. september, så skal jeg forsøge at købe lidt af det du ikke gjorde.. :-)
  Marlene

  SvarSlet
 13. Sikke da en god, hyggelig og billig tur I havde.
  Uha da - tanken om at blive handlingslammet i garnforretninger er bestemt ikke rar. :-)
  Næste gang kender du de direkte veje til de bedste garnsteder, og husker sikkert gode udtrådte sko på fødderne.
  /Annie

  SvarSlet
 14. Øj, en tur. Kender det godt, at komme af sted i de forkerte sko. Det kan være rigtig træls, for at sige det på jysk :-)
  Skal lige ha' checket Vingårdsstræde & Bette Design næste gang.

  SvarSlet