torsdag den 1. januar 2009

Godt nytår og startitis


Allerførst vil jeg ønske alle et rigtigt godt og lykkebringende nytår, med tak for et inspirerende år der er gået, med håb om at det nye år frembringer ligeså mange gode stunder som det forgangne år har bragt.
Det er jo nu tid til at tænke over hvad det nye år skal bringe, ikke fordi jeg vil lave nogle fortsætter i år, da det jo kniber med at overholde dem alligevel..:o))
.
.
Men, men, der skal gøres noget ved garnlageret, det er eksploderet!! Ikke fordi jeg er jo slet ikke den eneste her i strikkeblogland, der har svært ved at lade være med at finde på nye ting der absolut skal laves, skynde sig at købe garn, men skal lige have noget andet færdigt først, og pludselig kan man ikke huske hvad det var man købte det til. Og det gør det jo heller ikke bedre at jeg er kommet med på Ravelry, for der kan man ikke undgå at få gode ideer, for hvor er der bare mange kreative kvinder i denne verden. Og så mange der er så søde at dele deres opskrifter med os. Det er et farligt sted!!!
.
.
Men en lille status må der til her på denne første dag i året.
Lageret var på 4.120 gr. ved årets start, og i løbet af året er der indkøbt 6.440 gr. garn, hvilket giver et lager på 10.560 gr.. Men så har jeg da heldigvis lavet noget og det beløber sig til 4.455 gr. Så nu er lageret på 6.105 gr. som jeg selvfølgelig får brugt i årets løb, hvis jeg var lidt fornuftig kunne jeg sagtens vente med at købe noget til der er messe i Vissenbjerg, hvis der ellers er det i år. Men jeg skal jo en tur til Uldum og besøge Karen Noe's butik her i januar, skal ikke kunne sige, om der ryger noget med hjem..:o))
Denne status har så sat gang i en masse ting, for et eller andet skal der jo laves for at bringe lageret ned.

Topstykket er sat igang. Og det var ikke nemt, for konen her er meget fattesvag hvad angår Bente's opskrifter, har så svært ved at forstå dem, men der var heldigvis hjælp at hente hos Webstrikkerne, og så kunne jeg komme igang. Ups, her ligger en bunke der skal blive til Calvert, hvis ellers monterings Aage gad og komme, men har ikke set skyggen af ham i juleferien, han er nok et andet sted....????

For første gang er jeg gået igang med et par vanter til mig selv, og har selv fundet på mønsteret, skal nok forklare det når de er færdige. Og Blomstertrøjen fra Feminin strik er en bestillingsopgave til en kollega, godt det er en sommertrøje, for den tager sin tid at strikke, men den ser rigtig sød ud.
Mange tak for endnu et dejligt år her i blogland, håber at se endnu mere af alle de flotte ting i frembringer. Og tak for alle de søde kommentarer der er kommet her på kanalen.

15 kommentarer:

 1. Godt nytår Jette...der skulle gerne være messe i VIssenbjert, Sy og Rens har spurgt om jeg vil hjælpe til på deres stand :-)

  SvarSlet
 2. Også godt nytår til dig, Jette.
  Ak ja det garnlager :-). Det giver anledning til mange gode stunder og ligeså mange hovedbrud. For også her er en 'uheldig' udvikling igang = mere input end output. Og uden at gå for meget i detaljer, vil jeg sige, at dit lager altså ikke er så stort...hvis det er en trøst, så har mit for længst oversteget +20 kg :-)))
  Tror faktisk jeg prøver med et garnstop....ihvertfald et stykke tid - og mindst indtil februar :-)))

  KH Gittemay

  SvarSlet
 3. Og også et rigtig godt nytår til dig også!

  Lageret er godt at gå igennem engang i mellem, og sikke lækre projekter du har fået startet op.

  Topstykket kan du rolig glæde dig til, den er så lækker!

  SvarSlet
 4. Rigtig godt nytår til dig også :-)

  Du er jo allerede godt i gang med at reducere lagerbeholdningen - sikke fine ting, du er begyndt på :-)

  SvarSlet
 5. Rigtigt godt nytår!!
  Ohh yes, jeg kender det så godt, så godt. Uden mit cashmere-o-meter ville hele loftet være fyldt med garn - nu er det bare velvoksent (og det er også rigeligt). Yarnharlot har et begreb, der hedder SABLE = Stash Acquisition (?) Beyond Life Expectancy....dvs at lageret er så stort at man ikke ville kunne nå at bruge det op i ens restlevetid....der er jeg heldigvis ikke kommet til....
  Men egentlig er det skønt at have en så nyttig passion, ikk?
  Knus,
  Britt

  SvarSlet
 6. Glemte helt at skrive at jeg har skubbet monterings-Aage ud fra chatollet...han burde ankomme hos dig snart....
  KH Britt

  SvarSlet
 7. Godt Nytår!
  Lækre ting du har gang i. Vanterne ser meget interessante ud.

  Altså et lager er en god ting især nu, hvor verdensøkonomien er helt til rotterne. Der skal være garn til hårde tider.

  Mon ikke strikkecafé på Kulturmaskinen kan skubbe dig yderligere over kanten mht garnbeholdning ;-P

  SvarSlet
 8. Rigtig god arbejdslyst. Jeg kan udfra dine indkøb regne ud, at du ved at lade være med at købe ind og den fart du har haft på i år, vil kunne arbejde dig ud af dit lager på ca 1½ år, men det lyder ikke som om du er et hak bedre end mig til at ikke at lade dig friste. Til gengæld ser det ud til du har en masse gang i den, så alt i alt ser det spændende og lovende ud for dig i 2009. Mon jeg kunne blive ansat som astrolog med de forudsigelser. Måske.Godt nytår.
  Kh Karin

  SvarSlet
 9. Nytårsfortsætter er vist kun til for at blive brudt.
  Så måske skulle man bare bruge sin tid som man har lyst og tid, og så nyde det :-)
  Og garnlageret skal nok blive mindre, med tiden.
  Tænk istedet på de gode tider der bliver brugt på garnet :-))
  .
  Rigtig godt nytår til dig og din familie

  SvarSlet
 10. jette, calvert är så jätteflott, den blir du nog glad åt, var har du köpt den boken??

  SvarSlet
 11. Du har da gang i en del :-)
  Topstykket har jeg kigget en del på, men er ikke sikker på, at jeg vil komme til at bruge det... så det er stadig på "måske-listen".
  Mht. garnlager, så har jeg fundet en måde at reducere det: min søster aftager gerne lidt af hvert, så hun får en posefuld ind imellem. Eneste problem er, at jeg så bruger det indskrænkede lager som undskyldning for nye indkøb ;-)

  SvarSlet
 12. Godt nytår til dig også, Jette. Hatten af for jer, der har mod til at veje jeres lager. Jeg er vist en af dem der har SABLE (jvf. Britts forklaring). Ikke fordi jeg har vanvittigt meget garn, men fordi jeg får strikket for lidt. Vi ses i Kulturmaskinen.

  SvarSlet
 13. Det er lækre ting du har skudt 2009 i gang med!
  Mit topstykke er startet - og jeg har også keglet noget videre rundt i opskriften. Tog mig selv i nakken, strikkede som der stod i stedet for at læse hvad der stod og nu er jeg ovre den hurdle... tror jeg. :-)
  Godt nytår.

  SvarSlet
 14. Dine ting ser flotte ud, gläder mig til at se det fremover.

  SvarSlet
 15. Også et forsinket godt nytår - sikke lækre ting du har gang i ps. din rismarker er altså utrolig lækker - godt gået

  SvarSlet