tirsdag den 27. maj 2014

Granny Stripes


Man må sige at nu kom der knald på farverne her, hvilket ikke sker så ofte. Lige præcis på dato har det varet 2 år at hækle dette tæppe, og det var ikke engang planlagt, da jeg havde hæftet den sidste ende, skulle jeg lige på Ravelry og der kunne jeg se datoen for starten. Men siden sidste indlæg hvor jeg var brændt varm på et nyt tæppe, har jeg stort set kun hæklet for at blive færdig.
Så indtil videre skal det bruges i min udestue og når jeg engang går på efterløn og får opfyldt drømmen om et kolonihavehus, så er det jo perfekt til sådan et sted.


Jeg har hæklet en fastmaske kant hele vejen rundt med alle de 10 farver der er i tæppet, og afsluttet det med en Scalloped Edging, som er meget simpel og ikke for voldsom. Der er en god tutorial her.

Faktaboks:

Garn: 1.320 gr. i 10 forskellige farver bomuldsgarn.
Design: Granny Stripes, har ikke fulgt opskriften med maskeantal. Dette måler 160 x 145 cm.
Pinde: Hæklenål nr. 3.


Tyvstartet er jeg selvfølgelig på det nye tæppe, dette er prøver på farverne, kan ikke helt bestemme mig til om jeg skal lave ens farveforløb eller bare blande dem som de kommer, hvad synes du?? 

Sikkert er, at kanten og sammenhæklingen skal være i den mørke farve som er Fig i Supersoft, er i klar over at den er ved at udgå, var lige ved at få sved på panden, kunne næsten ikke få fat i den, og da havde jeg bestemt mig, og så er det ikke nemt at finde en anden farve, men til alt held havde Holst den på lager, den var bare ikke tilgængelig på siden.
Opskriften er African Flower Hexagon, jeg vil så bare prøve at lave dem i Supersoft, da det er meget tungt i bomuldsgarn.


Håber jeg kan få lavet lidt flere Hexagoner i denne uge, har nemlig afspadsering, men der er mange praktiske ting der halter og trænger til en kærlig hånd også, vi må se hvad der vinder.....

11 kommentarer:

 1. Jeg synes, at du skal tage farverne tilfældigt, når kanten og sammen hæklingen er ens, så vil det være med til at danne en fin helhed, og du vil få brugt en masse rester. Vh Lykke

  SvarSlet
 2. Det er meget flot dit tæppe,og ingen kan se hvor langt tid det har taget.
  Kanten er lige i øjet.
  Det nye ser også spændene ud ;)

  SvarSlet
 3. Åh, altså hvor er jeg misundelig - hvor er det lækkert :-) Og klart, at du skal have den kolonihave med sådan et tæppe :-) Dine hexagoner tegner også godt - godt du fik handlet ind i tide :-)

  Og mit tæppe? Er jeg kommet videre? Næh..... så derfor kan du nok forstå at misundelsen er stor ;-)

  SvarSlet
 4. Superflot tæppe også det nye ;-)

  SvarSlet
 5. Hold da op - superflot ! og et kæmpe arbejde . :o)

  SvarSlet
 6. Fedt tæppe og perfekt til både udestue og kolonihave. Hexagonprojektet ser spændende ud.Jeg samler indtil videre garn til et hæklet tæppe, måske denne sommer eller næste hmmmmm.

  SvarSlet
 7. Ved ikke om du stadig læser kommentarer på dette indlæg, men det er da gået min næse helt forbi, at du har lavet sådan et flot tæppe - hvor er det skønt og ja, et kæmpearbejde.

  Jeg strikkede ca. 8 cm mere mellem ærmegab og snoning (over dobbelt så meget som står i opskriften!). Det er klogt at forsøge at måle undervejs, nu havde jeg jo "den gamle" at måle efter, men det var svært den 1. gang

  SvarSlet
 8. Nå - nu ku jeg så lige se, at jeg havde kommenteret - man er vel blevet bedstemor ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg er spændt på at læse mere om African flower... Den har jeg nemlig haft kig på til noget Supersoft... Men ikke vovet mig igang med!

  SvarSlet
 10. Er det almindeligt 8/4 bomuld du bruger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ganske almindeligt bomuldsgarn, dette er købt i Stof & Stil.

   Slet