søndag den 10. marts 2013

Domino på kryds & tværs
Endelig fik jeg strikket den sidste maske i mit kvaje projekt, har været lige ved at opgive det her, for nu blev det for meget at strikke i det samme garn siden oktober måned.
Lagde ud med at ville strikke en cardigan i sildebensmønster, så langt så godt, havde monteret lynlås og skulle lige til sætte ærmer i, da jeg fik modtageren til at prøve den, men ak, faconen var helt forkert, det anede mig nemlig at den så "forkert" ud, jeg bandede, for det var tænkt som en julegave!!!!
Den blev smidt i kurven og måtte ud og finde en anden gave......


Men så fik jeg jo MI's nye strikkebog i julegave, spurgte så modtageren om han kunne tænke sig en Dominotrøje, for så havde jeg måske muligheden for at genanvende garnet, det var jo strikket rundt og klippet op til lynlås, så trævlede det hele op og fik en masse lange stykker garn der kunne bruges og smed over 200 gr. ud af de meget korte stykker.
Så i lang tid har jeg haft bundter af forskellige længder garn hængende rundt i stuen, og måtte så bare lige ud og købe noget mere sort.

Garnet er valgt ud fra at det skulle være slidstærkt, for de andre trøjer jeg har lavet af Shetlandsuld og Supersoft er fuldstændig slidt i trevler. Meget godt kan man sige om det garn, det er smukt, flotte farver og skønt at strikke med, men slidstærkt, det er det ikke!!! Min Sukkertrøje er smidt ud og Linnea er på samme vej, det flosser sådan i kanterne. Ulempen ved strømpegarnet er så det bliver en meget tung trøje, men den holder så forhåbentlig lidt længere end de andre har gjort. Hovedsagen er den er varm og kan holde til at kunne arbejde i den.


Faktaboks:

Garn: 830 gr. i alt, 540 gr. sort og 250 gr. grå i Brugsens strømpegarn, 40 gr. Drops Delight i fv. 09.
Design: Domino på kryds & tværs af Marianne Isager fra bogen Strik a la Carte 2.
Pinde: Addi Turbo nr. 3.

Har ændret lidt på opskriften, mine "firkanter" er kun på 29 masker, og har strikket op i siderne med sort og lavet nogle retriller som så er strikket sammen på for og bagstykket, op til ærmegabet hvor der så er strikket videre ud i ærmerne, som er strikket med magic loop. Så ingen montering der, det har der jo været rigeligt med ender at hæfte i firkanterne. Halv bredde er 56 cm og længden er 65 cm.

Har flere planer fra den bog, mangler lidt garn, som jeg regner med at finde ved messen i Middelfart næste weekend. Ellers har jeg lovet mig selv at bruge noget af det garn der har ligget længst på lageret, projekterne står i kø og er helt vild med at komme igang med dem, nu hvor den dumme tunge sag er kommet ud af min kurv, altså trøjen er god nok, var bare træt af at strikke på den. De ærmer troede jeg aldrig jeg kom igennem......

11 kommentarer:

 1. Imponerende genbrug - flot sweater!

  SvarSlet
 2. Utrolig flot resultat du har fået ud af optrævlet garn og domino er da en fin anvendelse til restegarn.

  SvarSlet
 3. Ih du milde hvor er den flot. Det ligner bestemt ikke et resteprojekt.
  Det er synd du har så dårlige erfaringer med supersoft. Det har jeg ikke hørt før, så det er jeg da træt af, da jeg har tonsvis af supersoft.

  SvarSlet
 4. Supersoft er fint til alt muligt andet, bare ikke til tøj der bruges til det grove arbejde i haven osv. Og sjaler er det rigtig godt til, for det holder faconen efter udspænding.

  SvarSlet
 5. Den er fantastisk flot. Stort arbejde.
  God fornøjelse med messetur.

  SvarSlet
 6. Den er blevet super flot. Den må han da være rigtig glad for. Sikke et arbejde!!!

  SvarSlet
 7. Godt du holdt ud og fik strikket de ærmer - det er vel nok en flot trøje!!!

  Jeg er spændt på at se hvilke modeller du har stående i kø :-)

  SvarSlet
 8. Ahh, for en jobb ! den var flot.

  SvarSlet
 9. Smart! Hvor er den blevet flot.

  SvarSlet
 10. Hold da helt op et arbejde, du har haft med den, men hvor er den blevet flot :-) Tror da også den kommer til at holde til lidt af hvert!

  SvarSlet
 11. Hold da så op hvor er den flot

  SvarSlet