lørdag den 28. maj 2011

Tour de Århus


Endelig oprandt dagen for en tur til Århus, og må da sige at vi kom hjem med en del garn, bedre end da vi havde turen til København. Jeg fik 1300 gr. med i posen, så der er en del strikketid i det.
Vi kom ind med toget ved 11- tiden og startede med formiddagskaffe på strøget, fandt den første garnbutik som var Garnlageret i Rosenkrantzgade, hvor jeg købte NZ lammeuld, måske til farvning, og billigt koralfarvet bomuldsgarn til en sommercardigan, opskriften ikke fundet endnu. Sjov lille garnbutik med stort udvalg af mange mærker, både billige og dyre, samt masser af knapper. Næste stop var Inger's i Volden, mange lækre sager og udsøgt betjening, kunne ikke rigtig bestemme mig, så købte ikke noget der.


Næste stop var Tøndering strik, tidligere Isagers butik, havde forestillet mig den meget større, men vi fik da prøvet og kigget på mange af de smukke modeller, havde på forhånd bestemt mig til at købe Sommerstriber, troede bare den var lavet i hør/bomuld, men det er noget nyt silkegarn fra Japan, det må så komme an på en prøve.
Fandango var næste butik, hvor vi hilste på Tine og fik en snak om den flotte butik og mange smukke garner de har, fik et bundt Malabrigo Lace med hjem til en Citron. Askeladen, som ligger lige overfor var vi også inde og kigge i, købte dog ikke garn, men en del kort fra svundne tider, og fik genoplevet vores legetøj fra dengang, helt nostalgisk.
Frokosten blev indtaget ved siden af Fandango i en superhyggelig cafe med masser af nostalgi også.Vi havde været lidt heldige med vejret indtil frokosten var overstået, så blev det temmelig vådt, men det drev os nu ikke fra at finde de sidste garnbutikker vi havde planlagt at besøge, Netgarn og Gazelle skulle da også ses, hos Gazelle, som er en meget fin gammeldags garnforretning købte vi dog ikke noget, men det var sjovt at se den. Hos Netgarn fandt vi Drops garner som jo var på tilbud, Lacegarnet har jeg aldrig prøvet, men det virker utroligt lækkert, og det bliver den der bliver en af trådene i Camomille, den tror jeg giver lidt blødhed til det lidt mere kradse farveskiftegarn. Det sorte Andes garn er til en lille poncho til datteren, som jeg håber hun vil gå med.
Vi blev enige om at gå i tørvejr i Bruuns Galleri, hvor vi også fik aftensmaden inden toget futtede til Odense igen, og vi kunne hurtigt blive enige om at lige netop Odense mangler den stemning og byliv som Århus har, alle de skønne butikker og det gamle latinerkvarter, ikke tomme butikker og kedelig gågade som her, den tur kan godt gentages.

Datteren havde jo sidste skoledag samme dag, så var spændt på at komme hjem og høre hvordan det var gået, for hun var temmelig ramt af halsbetændelse og troede slet ikke hun kunne deltage, men lidt havde hun da nået at være med, indtil det blev for koldt og vådt og hun ringede efter farmand. Jeg havde jo hele sidste weekend syet tyl på en nederdel, samt blomster til blusen, så hun kunne være fin til den dag. Og benvarmere havde hun også fundet frem i anledning af det var så koldt.


13 kommentarer:

 1. Dejlig beskrivelse af rundturen i Århus, lige som jeg kender det, når man kun har 30 km til byen.

  SvarSlet
 2. Det lyder som en fantastisk tur. Århus er bare så meget hyggeligere end Odense. Helt enig i beskrivelsen, hvis ikke butikken er lukket, så er det en eller anden mainstream kædebutik, man kan se i alle byer. Sommerstriber ser spændende ud.

  SvarSlet
 3. Der blev jeg da helt forpustet. Godt gået at nå at besøge alle de strikkeforretninger på én dag. Er selv gammel Aarhusbonde, så jeg kender turen rundt. Men må indrømme at jeg aldrig har taget hele turen på én gang....
  PS: I glemte hvis én på Trøjborg, så I må på den igen... smiler..

  SvarSlet
 4. Det lyder som en dejlig tur og sikke en masse forskelligt, du fik med hjem:-)

  SvarSlet
 5. Nøj jeg var ikke klar over at der er SÅ mange garnbutikker i Århus. Jeg er altid kun hos Inger's og i Isager (nu Tøndering). Jeg giver dig fuldstændig ret. Århus er en utrolig hyggelig by. Odense mangler i den grad bypuls, hvis man kan sige det sådan. Ikke engang et let (og ernærings rigtig) måltid kan man få sådan lige enkelt og nemt.
  Jamen så er I måske to der skal med til Store Strikkesøndag, når den forhåbentlig kommer igen til januar.

  SvarSlet
 6. Hov glemte lige: En fin fin haute couture du har kreeret.

  SvarSlet
 7. Hold da op - I har rigtig gjort Århus:-) I nåede næsten at besøge samtlige garnbutikker på nær et par enkelte i udkanten af Århus:-) Du har da godt nok også fået købt noget garn. Spændt på at se, hvad det skal blive til:-)

  SvarSlet
 8. Det er en lille butik på Trøjborg i manglede.. Den har ikke noget specielt. Ligner i udvalg Netgarn vil jeg mene. Fandt denne adresse på butikken.. www.trojborggarn.dk

  SvarSlet
 9. Wow - hvor har I været effektive :-).
  Glæder mig til at se, hvad du får ud af alle dine lækre indkøb :-).

  KH Gittemay

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Jeg har lige taget billeder af mine indkøb - ooh! det er dejligt med forventningen om mange dejlige strikketimer. Jeg glæder mig til at følge dine projekter og se hvilke dejlige ting du får ud af DINE indkøb. Endnu engang Tak for en hyggelig dag.

  SvarSlet
 12. Så mye fint du fikk kjøpt på din tur:)

  SvarSlet
 13. Så mange fine ting i fik set og købt ;-)
  Super hyggeligt at hilse på jer.
  Og sikke da en god ide at få frokost hos vores nabo :-)

  SvarSlet