lørdag den 14. november 2009

Smykke kursusDette indslag har overhovedet ikke noget at gøre med strik, for har næsten ikke strikket en pind de sidste par uger, nej, jeg har nemlig været så heldig at komme på et 14 dages Guld og sølvsmedeteknik kursus på Guldsmedehøjskolen på Københavns tekniske skole. Det er helt fra bunden, ingen erfaring med noget i den retning, men selvfølgelig kan vi ikke nå at lære hvad der ellers tager 4 år på bare 14 dage, men vi lærer de grundliggende ting så som at save metallet ud i de mål man nu skal bruge det i, og file, bukke det i den facon man vil have, samt at slaglodde det sammen.
Det øverste billede viser hvad jeg har nået i den første uge, en broche, som jeg selv har designet, vi havde en fri opgave for at lære at slaglodde ting sammen, og ville gerne lave noget jeg kunne bruge, den er lavet i messing og det er med vilje jeg har fået den til at se lidt grim ud, ville ikke have en skinnende blank ting. Og 3 ringe som ikke er helt færdige endnu, de mangler det sidste polering, de er ikke lige helt efter målene, og den ene kan man se min samling, og det må ikke kunne ses, men det er jo også kun for at øve teknikken, de er også lavet i messing, det er jo billigere at lære på end sølv.
Men i næste uge skal vi lave en sølvring med en sten i, som jeg glæder mig til at prøve at arbejde i, det skulle være meget blødere end messing.
Her er fruen herself igang med saveøvelserne, en lille blomst, dem har jeg lavet 2 af.Her bliver ringen slagloddet sammen, ved hjælp af en ilt/gasbrænder, uha, det tager sin tid at få blandet de to ting så flammen bliver som den skal være, og der skal også passes på at emnet ikke bliver for varmt, hele tiden er der noget der kan gå galt, så er det bare om igen. Emnet bliver utroligt grimt af at blive varmet op, men så kommer det i varm syre, og vupti er det flot og blankt igen.
Ja, og hvad får man så tiden efter skole til at gå med, skal jo ikke tænke på at handle ind til aftensmaden, eller vasketøj, når man bare bor på fint hotel og får det hele serveret. Det eneste problem vi har haft er sjiskesjaske regnvejr og i at finde ud af hvor vi skulle indtage vores aftensmad. Og i mellemtiden kan man så daske rundt i byen og finde gode butikker, nu er det en ikke strikker jeg er sammen med, så kun et kort besøg i Sommerfuglen, men ellers fandt vi denne skønne butik i Kompagnistræde, hvor der røg en del julepynt med hjem.Har haft meget lidt computertid til rådighed, og den bærbare jeg havde slæbt med blev ved med at lukke explorer ned, så jeg opgave at blogge og læse blogs, så i må undskylde at jeg ikke har nået at kommentere de indlæg i har lagt ind, men vender forhåbentlig tilbage når jeg er færdig og kan komme til min egen gode gamle stationære igen, som jeg skriver fra nu hvor jeg er hjemme på weekend. Og havde slæbt tre forskellige strikketøj med, men det er kun blevet til et par engle. mest strikket i transporttiden til og fra skole og i toget frem og tilbage.
Og vi har hørt der skulle være julemarket ved Nyhavn i næste uge, det glæder jeg mig til, bare ærgerligt at Tivoli først åbner den dag vi skal hjem igen.
Kan i have en rigtig god weekend allesammen..:o))

10 kommentarer:

 1. Det er da spændende at prøve noget helt nyt og sikken en flot broche, du har fået lavet. Mon ikke den kommer til at lukke et dejligt stykke strik engang :-)

  Det skal blive spændende at se din sølvring :-)

  SvarSlet
 2. brochen er superflot! hvor lyder det hele spændende.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 3. Nøj hvor lyder det som et spændende kursus. Jeg glæder mig til at se mere.

  SvarSlet
 4. Dit heldige asen ;)
  Det lydder godt nok spændene.
  Skønne ting du har lavet, glæder mig til at se mere.

  Yt

  SvarSlet
 5. Det er jo et helt andet univers men ikke mindre spændende. Jeg har selv lavet lidt smykker i knipling i sølv der til stor fortrydelse for mine kniplekolleger er noget totalt andet end at kniple i tråd. Det foregår faktisk uden pinde og med en tang! og er benhårdt for fingrene

  SvarSlet
 6. Vildt spændende! Wauw nogle ting, du får lavet. Og så med hotel og alting - det er da for lækkert :-)))).
  God fornøjelse med det.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 7. Nej hvor er du dygtig Jette. Det må altså også være spændende, sådan at få lov at arbejde med rigtig smykkeværktøj og under kyndig vejledning. Det er da det rene luksusliv for tiden :-)

  SvarSlet
 8. SUPERFLOT broche du har fremtryllet.
  Et sådan kursus må da være lykken.
  pøj-pøj med ringen i denne uge
  Anja

  SvarSlet
 9. Hold da op det lyder som et spændende kursus - sikken ny verden af muligheder, og lækre ting du allerede har lavet

  SvarSlet
 10. Utroligt spændende... heldige dig. :)

  SvarSlet