fredag den 2. august 2013

TadpolesVille ønske at jeg kunne juble og være glad for mine nye sokker, MEN, har gjort det igen igen, vasket dem ved almindelig finvask, som jeg gør med alle mine sokker, fordi der stod jo Superwash på garnet, og i min verden er Superwash noget der har fået en omgang et eller andet plastic, så det kan vaskes som alt andet tøj.
Men efterfølgende ser jeg på deres side at det skal vaskes ved uld program på 30 gr.
Er det mig der misforstår begrebet Superwash??


Har fået dem strukket ud i våd tilstand så jeg kan passe dem, men de er ikke så behagelige at have på som mine gode gamle sokker. Blev lidt gal og tænkte at fremover køber jeg kun de mærker af sokkegarn jeg kender og har afprøvet, som Opal, Regia og Froehlich osv.
Men helt sikkert mønsteret er smukt og meget let at memorere, så de skal gentages en anden gang i noget ordenligt garn. En faktaboks skal de jo have.

Faktaboks:

Garn: 100 gr. Santa Fe i fv. 1335.
Design: Tadpoles af Jenna Swanson, gratis på Ravelry.
Pinde: Addi Turbo nr. 2.5, strikket fra tåen og op.

Benyttede lige en indkøbstur til Tyskland med at besøge den skønne Woll-Sucht i Flensburg, og havde lykkelig glemt mit "køb strømpegarn du kender", og fald over dette smukke Malabrigo, vil gerne høre andres erfaringer med vask af dette. Ellers bliver det brugt til noget andet end sokker. Arwetta og Noro skal nok strikkes sammen til et eller andet sjal. Fik endelig købt en af de nye Karbonz pinde, tror lige det er noget for mig, glæder mig til at afprøve den. Og et skønt blad med mønstre inspireret af Jane Austen's bøger.


I skrivende stund er jeg ved at smelte helt væk, var gennem Odense city her i eftermiddag, aldrig har jeg dog oplevet så varm en luft, det var til at blive helt dårlig af, så nu vil jeg holde mig inde og nyde det nye garn og blad, og ikke tænke på at ferien er slut for denne gang, hverdagen kalder igen fra mandag øv øv......

8 kommentarer:

 1. Nej, hvor ærgerligt med dine fine sokker. Fine køb du har gjort - glæder mig til at høre, hvordan det er at strikke med de nye pinde. Håber du har nydt ferien, men hvor går 3 uger dog hurtigt.

  SvarSlet
 2. Det er ærgeligt med dine fine sokker, men jeg tror desværre det er dig, der har misforstået superwash begrebet. Det betyder blot, at det kan vaskes i maskine ved uldprogram. Så når et garn er superwash, behøver man ikke vaske i hånden, men det kan ikke nødvendigvis tåle mere end 30 grader.
  Superwash metoden består af et plastiklignende stof, der kaldes for "kunstig harpiks". Dette overtrækkes uldfibrene med, så de ikke kan gribe ind i hinanden og filte. Når du vasker ved 40 grader, opløser du overtrækket og fibrene filtrer ind i hinanden.
  Superwash behandlingen ødelægger efter min mening uldens fineste egenskaber, men kan være praktisk. Dog skal man huske at man aldrig må bruge skyllemiddel til garn der er superwash behandlet, da det så fuldstændig mister faconen.

  SvarSlet
 3. ØV med strømperne, den er ellers fine. Jeg er enig med uldbegavet. Superwash betyder blot det overlever på maskinens uldprogram. Manden har forbud mod at vaske strømper på andet end uldprogram herhjemme.

  Ang Malabrigo - det skal strikkes forholdsvis stramt og vask på uldprogram kan være muligt, men afhænger af maskinen.

  SvarSlet
 4. Det var dog frygteligt med dine sokker, men forhåbentlig kan du bruge dem, nu hvor de er strakt ud - for fine, det er de sørme :-) Jeg har altid tænkt superwash, som at de kan vaskes på uldprogram i vaskemaskine.

  Dejligt garn, du fik med hjem fra din tur og pas nu på med vasken!
  God arbejdslyst i morgen - mon ikke du finder et nyt projekt inden der er gået længe? :-)

  SvarSlet
 5. øv - ærgerligt med det superwash.

  SvarSlet
 6. Jeg har gjort akkurat det samme som dig! Og også fået ødelagt dejlige strømper.
  Malabrigo er rigtig godt til sjaler men jeg synes det fnugger for meget på de strømper og handsker, som jeg har brugt det til.

  SvarSlet
 7. Hvor er det ærgeligt at få ødelagt så fine strømper!! superwash ville også i min verden være lig med en almindelig maskinvask. Håber du får større held med Malabrigo garnet :-)

  SvarSlet
 8. Der er da ikke noget der bedre end de gamle uldsokker :-)

  SvarSlet