mandag den 16. april 2012

Leg med stof

Har i rigtig mange år ønsket mig sådan en væg hvor man kunne hænge noget op til at blokke sjaler på, og nu var jeg ligesom nødt til at gøre noget ved det, da jeg ikke mere har gulvtæpper eller havehynder at blokke på. Og samtidig er jeg fri for at ligge ned og sætte nåle i, nu kan jeg bare stå op, godt nok skal jeg på en stige, hvis jeg skal bruge den helt fra oven af. Og så er det også pynt på en bar væg i soveværelset.

Havde først tænkt at det skulle være i skumgummi, men jeg tror at de så skulle være noget tykkere for at holde faconen når der blev spændt stof udover, så det blev almindelige flamengo plader i en tykkelse af 30 mm, de måler hver 610 x 900 mm, købt i Bauhaus til en pris af ca. 30 kr. pr. stk.

Så i Stof & Stil og finde stof, har købt 3 meter af hver, har med vilje vendt den ene plade modsat, for at det ikke skulle blive helt ens. Der er rigeligt stof i overskud, men det er også med vilje, for har en ide om at bruge bladene til at applikere på et stykke ensfarvet stof til et sengetæppe, måske med noget af det stribede stof udenom, det er på udviklingstadiet endnu...:o)Her en lille smule billeder om hvordan jeg har sat stoffet på:

Har først klippet med et godt sømrum hele vejen rundt, zigzagget det og så er det blevet vasket og strøget, for hvis nu det bliver for støvet af at hænge, skulle det ikke krybe i vask.
Pladerne har jeg forstærket i kanterne med malertape, for at de ikke lige skal gå i stykker med det samme, kan i den forbindelse sige at det billige til en 10'er i Bauhaus for en rulle, er langt det bedste,da det klæber mere end den dyre rulle jeg måtte over og hente i Silvan, da jeg ikke havde nok i 1 rulle, det var lige før at det ikke ville blive siddende næste dag.

Herunder lige sat løst på med nåle.Sat dobbelt-klæbende tape på et stykke fra kanten, sat stoffet fast på det.


En lidt bredere malertape sat over igen, måske ikke nødvendigt, men ville være sikker på at det blev der. Glemte at tage billeder af ophænget, det er sådan nogle selvklæbende stofstykker med en lille ring i til at hænge dem i, kan fås i alle byggemarkeder, tænker de skal have et par sting, for at blive siddende på i vask.


Fix und fertig, hængt op, det var ikke så svært som jeg frygtede at få boret ens huller i en monster betonvæg, jeg tog en af gangen og det hele hænger i vater. Og fik den indviet i dag, ikke lige med et sjal, men det er Ballet, som er strikket af en masse lange baner, der skal syes sammen.


Har sat sort elastik op i de mål som strimlerne skulle have, så var det nemt at "putte" dem ind i, og få sat en million milliard nåle i, tømte hele bøtten, så resten må vente til de her er tørre.


Det bliver noget af et projekt at få syet de strimler sammen, gruer for det...:o( 
Og så er jeg gået igang med Paneldebat, det er ved gud også strimler, men de skal da heldigvis strikkes sammen, og det går lidt hurtigere en Ballet, som er på pind 2.5, Paneldebat bruger jeg 3.5 til for at få den rigtige strikkefasthed, kan allerede føle at det bliver en god trøje.

6 kommentarer:

 1. Det her tager jeg virkelig hatten af for. Et imponerende stykke arbejde til et rigtig godt formål. Håber du får rigtig stor fornøjelse af dit produkt.

  SvarSlet
 2. En feed ide... den gemmer jeg lige i baghovedet... har nemlig hus til salg og håber på at komme i samme "pladsmangel situation" :o)
  Anvendelig og skøn at se på !
  Kh
  Susanne i Silkeborg

  SvarSlet
 3. Fantastisk idé Jette, og smuk tilligemed...
  Der er ikke noget så træls som at ligge på alle fire og spænde strik op.
  Genialt!!!!

  SvarSlet
 4. Hvor er det en fantastisk god ide og oplagt, hvis man strikker mange sjaler, for hvem synes det er rart at ligge på alle 4 og sætte nåle i.
  Det ser meget professionelt ud, det du har lavet.

  SvarSlet
 5. Det er hamrende godt det der.
  Jeg har også en flamingoplade, men det er een jeg tager frem hver gang jeg skal blokke, og så er den faktisk ikke stor nok til et sjal, så jeg må blokke om hjørner. Men din er fantastisk. I patchworkverdenen kalder man det for en designer væg. Super. Vi ses.

  SvarSlet
 6. Hvor er den bare flot - skønne farver og en smadder god ide det er det!!!

  SvarSlet