søndag den 18. december 2011

Camomille


Sikkert som en af de sidste her i blogland har jeg endelig fået lavet årets blogbasker, tror jeg vist man kan kalde dette sjal. Det skyldes nok at jeg har været lang tid om at finde garn der passede sammen, har en del liggende som var købt ind til sjalet, men så synes jeg alligevel ikke farverne passede sammen. Og det var med vilje at jeg ikke valgte Isager's alpaca 1, for det jeg har strikket med, det fælder meget, og det irriterer mig at gå og pille de fnuller af alle steder.
Det måler 70 cm fra top til spids, og er vild med faconen, det er lige langt nok til at binde, hvilket er fantastisk anvendeligt, når man render rundt og laver noget.
Øverste billede er taget udendørs i det dejlige solskin der er i dag. En hel fornøjelse at se den sol.


Har lige i dette øjeblik bestemt mig for at det bliver en julegave til mandens moster, for jeg ved nemlig at hun bruger sjaler når hun render rundt derhjemme. Og kan se at farven er for sart til mig, det ville nusset i løbet af ingen tid her på mig, når jeg render ind og ud efter brænde og sådan noget.
Det er ikke et sjal jeg siger at DET må jeg lave flere af, jeg er ikke så vild med at strikke med to tykkelser garn, synes jeg bruger mange kræfter på at skubbe det tynde frem på pinden, og så er det dejligt let når det strikkes med 2 tråde, men faconen, den kan godt genbruges.


Kvasterne er lavet efter Britt's rigtigt fine tutorial, og de blev lige lidt for tykke, men det går nu nok.
Kanten kan jeg rigtig godt lide, havde ingen problemer med den, lavede et diagram til at gå efter, det er jeg bedre til, end at læse et mønster.


Faktaboks:

Garn: 215 gr. i alt med 100 gr. NZ lammeuld i fv. 101 og 115 gr. Drops Lace i fv. 100.
Design: Camomille af Helga Isager fra hæftet Amimono Knit Collection 2010.
Pinde: Addi Lace nr. 3.5.

Kan lige se at Drops Lace er på tilbud indtil nytår, det er første gang jeg prøver det lace garn, det er utroligt blødt og lækkert, men meget glat, da der er silke i, det er ikke sidste gang jeg skal lave noget i det, kunne godt forestille mig en bluse, bare strikket med 2 eller 3 tråde af det, den ville blive lækker at have på.

Tiden iler, og hvis jeg ikke når forbi bloggen i næste uge, vil jeg ønske alle en rigtig glædelige jul!!!


10 kommentarer:

 1. Hvor er det blevet flot og let at se på og sikke flotte kvaster du har fået lavet.

  SvarSlet
 2. Sikke et flot camomille du har strikket i en klassisk farve, der passer til alt.
  Er imponeret over dine kvaster.
  Jeg har ikke prøvet drops lace garn, men kan godt se, at det har tilføjet lækker glans til dit camomille.

  SvarSlet
 3. Jeg har heller ikke lavet Camomille.
  Mest fordi jeg er lidt nærig med hensyn til at købe mønstre, for jeg synes sjalet er meget smukt.
  Bestemt også i dit farvevalg, men jeg er enig i at det er lidt sart.
  Jeg har et bundt Drops Lace liggende - faktisk også meget sart farve - det bruger jeg nok til et Drops sjal i løbet af foråret.

  SvarSlet
 4. Jamen, rigtig glædelig jul til dig også Jette.
  Skøn comomille du har lavet til mandens moster...

  SvarSlet
 5. Smukt Camomille!!! Jeg synes Drops Lace er superlækkert, så jeg er en af dem, der gerne skal nå at købe mere mens det er på tilbud :-)

  Og p.s.: hvor blev tiden af? Jeg er alvorligt bange for at jeg ikke når at lave en Ugly Gnom inden jul.... Måske i januar og så bliver han helårsnisse her i huset :-)

  SvarSlet
 6. Super flot Camomille. Det er da en fantastisk julegave. Enig, jeg er heller ikke så vild med at strikke med to tykkelser garn. Specielt er det vanskeligt med alpaca 1. Det er ikke så bekvemt at strikke med. Kun når det er sammen med spinni eller tvinni.

  SvarSlet
 7. Smuk Camomille! Det sjal hitter bare stort - jeg brugerr mit virkelig meget, ikke som sjal, men som casual tørklæde.
  Dejligt at du kunne bruge mit kvastefif.

  SvarSlet
 8. Du er IKKE den sidste, Jette! :-) Mit Camomille er stadig på pindene; er ved kanten, men fy, der er godt nok lang vej langs sjalets kanter.

  Rigtig glædelig jul også til dig og dine.
  kh.
  Marlene

  SvarSlet
 9. Hvor er det blevet smukt i den farvekombination - men helt sikkert ikke egnet til at bære brænde ind :-)

  Jeg synes kombinationen af tykt og tyndt bliver så smuk - selvom jeg afgjort også bedst kan lide at strikke de tykke striber :-)

  Glædelig jul :-)

  SvarSlet