søndag den 12. september 2010

Patent CardiganHer er den så mange gange omtalte patentcardigan fix und fertig, den har kostet ømme håndled og fedtede stinkende fingre. Startede den op i januar, kunne med det samme mærke at det var en, der ikke kunne turbostrikkes på, det var sejt og havde glemt hvor hårdt det var for håndleddet at strikke patent, eller også var det garnet som er meget stift.
Ja, det garn..... !!!!! Køber det aldrig mere, det var også billigt til salg på Karen Noe's stand på en messe, det er så fyldt med spildolie, ja det kan ikke bare være spindeolie, så har aldrig haft fat i så fedtet garn, næsten synd for det smukke lacegarn jeg har strikket det sammen med, men resultatet er jeg ganske tilfreds med efter det har fået en gang super-duper-fjerner alle pletter- Ariel- ultra-power-hvad det nu hedder...... For tænkte at uldvaskemiddel ikke var nok til alt det olie.
Faktaboks:

Garn: 325 gr. Shetlandsuld fra Karen Noe, farven er nærmest mørk armygrøn, og 200 gr. Lace garn fra Handpainted Yarn, kan ikke huske hvad farven hed, men i de grønlige toner.
Design: Cardigan i Patent af Helga Isager fra bogen Strikketøj.
Pinde: Addi turbo nr. 4.


Designet det er jo Helga Isager, en knap så bred udgave af Pine, og har ingenting at sige om opskriften af dårlige ting, har lavet lidt om hist og her, bl.a ikke taget ind efter ribben forneden, for så ville den blive for lille, har også strikket den i str. L, da jeg ved at hendes modeller er meget små, for at halsen ikke skulle blive alt for stor, som mange har klaget over, samtidig med de ekstra masker fra forneden, har jeg taget ind i bærestykket dobbelt gange af hvad der står i opskriften.Og de smukke knapper, som bare passer perfekt i farven er fundet hos Garniture i Middelfart.
Starten er gået på Nomade vesten, og den er bare så spændende at strikke at jeg har svært ved at lægge den fra mig igen, og på den anden side vil jeg heller ikke være færdig med den for hurtigt, for den er så skøn at strikke på at jeg ville savne det, når den er færdig, det kan være svært at være strikker...:o))

19 kommentarer:

 1. Den er superfin! Den bliver helt sikkert en yndlings!

  SvarSlet
 2. Med alt det besvær og spildolie i litervis og kemiske rensemidler, er det da godt, at den er blevet så fantastisk flot!
  Tillykke med den!

  SvarSlet
 3. Det kan godt være at garnet var træls at strikke med, men resultatet er meget, meget smukt med de grønne nuancer.

  Og - selvfølgelig er det da det jeg skal bruge mit vinrøde garn til - + pigecardiganen på samme side til Lise - selvom Lise siger at hun hellere vil have en patentstrikket....

  SvarSlet
 4. Den er da ualmindelig nydelig, passer dig supergodt.

  SvarSlet
 5. Trøjen er trods dine mange pinsler blevet ganske flot, en rigtig god farve til dig :))

  SvarSlet
 6. Hvor er den flot! Den bliver jeg også mere og mere lun på, der var noget med en spole supersoft...

  Godt kæmpet, jeg glæder mig til at se nomadevesten :-)

  SvarSlet
 7. Den bliver et hit ;)

  Har selv prøvet at strikke et sjal af det garn, syntes det lugter af olie endnu ;(

  Sikke fine knapper ;O

  Yt

  SvarSlet
 8. Du har ret - de knapper passer som var de lavet til den og hvor er den bare blevet superfin og klar lige når vejret bliver til den slags trøjer

  SvarSlet
 9. Det var alt basvaeret vaerd hva'?? Hold op hvor er den blevet flot. Og en laekker farve. Aergeligt med alt det olie. Kunne du ikke ( for nu at spille gammelklog) have vasket garnet inden du strikkede??????? Resultatet er ihverttilfaelde meget laekkert.

  SvarSlet
 10. Den er da et hit, lækre farver også!

  SvarSlet
 11. Jakken ble kjempefin. Kjedelig når garnet lukter olje.

  SvarSlet
 12. Det lyder ikke som et garn man har lyst til at kaste sig over! jeg synes nu også resultatet er blevet rigtig flot - jeg har også en svaghed for grøn :-)

  SvarSlet
 13. Wauwwww... hvor er den bare smuk! Den må være de ømme hænder værd nu, hvor den er færdig.
  Tillykke med en skøn trøje (og tak for kommentarerne om ændringerne, dem vil jeg skrive mig bag øret, for jeg har også den på min to-do-liste).
  Kh Karen

  SvarSlet
 14. Egentlig sjovt at læse om noget der ikke går helt efter en snor. Og det kan jeg vel tillade mig at mene, når resultatet trods alt blev så fint som det ser ud til. Jeg synes din trøje ser rigtig lækker og dejlig ud.

  Hilsen Birte

  SvarSlet
 15. Tillykke med at du nåede i mål, det er godt at du fik den færdig. Jeg kan rigtig godt lide farven og så er den så klassisk, om mange år er den stadigvæk moderne.

  SvarSlet
 16. opskriften må da egentlig være din egen, med alle de rettelser.:) Hvis nomadevesten er så lækker at strikke, så strikker du da bare to !!

  SvarSlet
 17. på trods af alt bøvlet er det vist bare sådan en trøje man flytter ind i. Jeg kan se på den, at den trænger til at komme lidt ud, måske til strikkecafé i oktober?

  SvarSlet
 18. Tænk, at du holdt det ud - det synes jeg godt nok er stærkt gået :-)

  Men så synes jeg sandelig også den er besværet værd, for det er da blevet en rigtig lækker trøje, sådan én du bare vil tage på igen og igen :-) Der er også et utroligt smukt spil i farverne i garnet :-)

  Tak for din søde kommentar, det varmer :-)

  SvarSlet