søndag den 19. april 2009

Topstykke kjole
Længe undervejs har denne kjole været, slog op til den i juleferien, det tog lige lidt tid og med hjælp fra Webstrikkerne til at forstå Bente's måde at skrive opskrifter på, så gik det ellers derud af. Når man er nået til at ærmerne er færdige, er det bare rundt og rundt.
Mange har syntes at det er kedeligt at strikke denne, men jeg har sommetider brug for bare at slappe fuldstændig af og ikke tælle eller måle, bare lade garnet glide gennem fingrene, og derfor har jeg lavet den ind imellem alt det andet, og den har været med til mange strikkecafeer og diverse steder, hvor man skal snakke samtidig, så er det jo en nem model at tage med.
.
Og jeg har fra start ville have den lidt længere end opskriften siger, men den er godt nok blevet lidt for lang synes jeg, den har kun været vasket for sig selv i maskinen, det kan godt være jeg giver den en tur sammen med noget andet, for at den skal krybe lidt mere.
Jeg har strikket den i str. S, da jeg havde læst at den var til den store side i størrelsen, det passer ganske rigtigt, for jeg bruger for det meste M.
Ellers må jeg jo lige trævle lidt af den...

Faktaboks:
Garn:
240 gr. Geilsk tynd uld - farve 20
Design: Topstykke fra Bente Geil.
Pinde: 3.5 Addi Lace.
.
Kittet har jo 200 gr. garn, men jeg havde et nøgle jeg ikke havde brugt fra Ærmelingerne, og det er jo faktisk ikke ret meget der går til en hel kjole, men der er godt nok også mange meter i sådan et nøgle, det er som om der slet ingen ende er på et nøgle til denne model. Og superlækkert garn, det er bare så blødt og varmt.

.
Og nu gider jeg ikke haven mere før næste weekend, var på Planteskole igår og bruge af de penge jeg fik i fødselsdagsgave, købte et Kirsebærtræ, et Blommetræ og en ny rose der hedder Blue Moon, den ser mega flot ud på billedet, spændt på om den ligner, når den om et par måneder forhåbentlig står med mange blomster.

19 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at så mange er faldet for Topstykket. Supersød model - ja og topstykket er da også lækkert. God ide med at gøre den lidt længere. Fin farve til dig.
  Jeg er vist snart nødt til at få den ind i garderoben.
  Søndagshilsen / Annie

  SvarSlet
 2. Så var min vist lidt hurtigere at strikke ;-)) Din som kjole er rigtig fin og klædelig.Jeg må vist igang med en til mig selv
  Strikkehilsener Helle

  SvarSlet
 3. Hold op den er flot! En rigtig forårskjole!

  SvarSlet
 4. Den klæder dig veldig godt dit nye topstykke - og heldigvis er det da let at tage lidt af længden, hvis du føler dig bedre tilpas med det. Jeg kan også godt lide at have et strikketøj man bare skal strikke på uden at bruge øverste etage altid - det er der noget afslappen i.

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin til dig ;)
  Det er bare en super god model.
  Yt.

  SvarSlet
 6. Så fin og flot den er! Klæder dig rigtig godt. Synes det er en lækker model - og den ligger da også på min liste et eller andet sted :-)
  Planteskoler er altid et godt sted at bruge penge...:-))

  KH Gittemay

  SvarSlet
 7. Skidt med det tager noget tid at få lavet, når nu resultatet bliver lige så flot som det topstykke.

  SvarSlet
 8. Jette, den er da superflot til dig, fantastisk farve også. Jeg synes bestemt ikke den er for lang. Om den så bliver lidt længere i brug, ja det er en anden sag. Jeg er lige blevet færdig med en i str. 6 år, og jeg synes faktisk også det er rart at have noget man kan strikke mens man tænker på noget andet. Og er det ikke skønt at der ikke er noget at sy? Håber at se den til cafe, om ikke før, så når det bliver køligere igen.

  SvarSlet
 9. Tak for jeres søde ord, det luner godt at I synes om den.
  Lise... Det var dejligt at der ikke var nogen ender at hæfte, og kan sagtens have den på her i foråret, jeg er jo noget af en frysepind, så den er ikke for varm til mig...:o))

  SvarSlet
 10. Toptjekket!! Virkelig klædelig til dig - og jeg synes som Lise at længden er fin!
  Du har helt ret - der skal ALTID være automatstrikketøj i kurven.
  KH,
  Britt

  SvarSlet
 11. Dit topstykke ser rigtigt godt ud i kjolelængde, og med det garnforbrug er det da også en lækker let model.

  SvarSlet
 12. Piiiift - Vi vil se den på til strikkecafé! Automatstrikketøj er ikke at foragte. Det er nemlig godt til de ting, du beskriver.

  Hov, det er jo dig, jeg skal spørge om hjælp til roser. Jeg har en drøm om et rosenbed med hele farvecirklen.

  SvarSlet
 13. Jeg synes den er blevet rigtig fin, og for mig ser det ud til, at den har den helt rigtige (kjole)længde, men det er selvfølgelig smag og behag :-)

  SvarSlet
 14. Hvor den klæder dig og jeg synes også længden ser fin ud :-)

  Det er nemlig rart med et stykke strik, der ikke kræver det helt store, netop til fjernsyn og strik-in og den slags situationer

  SvarSlet
 15. Neeeejjjj hvor den passer dig fint Jette, og den er bare så anvendelig. Jeg er sikker på du får megen glæde af den.

  SvarSlet
 16. floooot!
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 17. Jeg syntes også den er blevet rigtig flot.

  Længden kan man jo altid regulere, hvis den vokser i vask, eller man bare syntes den er for lang :-)

  Endnu en model til min to-do liste :-)

  SvarSlet
 18. Den er så flot! Kan godt lide den ekstra længde. Bliver mere som en kjole, og kan stadig anvendes til bukser.

  SvarSlet
 19. Tillykke med at du blev færdig med din kjole, den sidder super godt på dig. jeg er vild med længden.
  Kh. Bebiane

  SvarSlet