lørdag den 20. september 2008

Start på RismarkerEfter Fifi havde jeg jo lovet mig selv at nu skulle Rismarker startes op, har haft garnet liggende klar et stykke tid. Jeg havde bestilt de samme farver som i bogen, og blev noget overrasket da jeg så farverne rigtigt, i bogen ligner bundfarven - Tvinni Alpaca farve 47 - en mørk koksgrå farve, men den er meget blågrå og blev sådan lidt mmmm, kan man lide den, men har nu valgt at bruge den alligevel. Men SÅ da jeg så den ene grønne farve - Isager Alpaca Wool farve 018 - var det første jeg tænkte yaaakkkk, den kan jeg ikke lide, kunne aldrig vælge den farve til noget strik.... Men igen, den skulle jo strikkes sammen med Højlandsgarnet, som jeg er helt vild med farvemæssigt - det har et skønt spil i farverne - Og nu er det bare så flot sammen de to grønne farver, så helt tosset er hun nu ikke til at sætte farver sammen.

Meeen, på diagrammet står der at en udtagning er at strikke for og bag i en maske, og i bogen står der at den skal laves ved at strikke lænken op i mellem 2 masker??? Valgte så bare den første metode, for det var jo der jeg lige havde øjnene mest, og det var også den letteste måde, da det er svært at finde en lænke, når man nu har så mange løst aftagede masker.

Og jeg burde have haft mere focus på det diagram, for der er en fejl i det til str. M og den så konen ikke, for hun talte bare krydser og streger, og var meget optaget af at det skulle være helt rigtigt, først da diagrammet skulle gentages opdagede jeg fejlen, den er på 5. række i venstre side, hvor der skulle have været en streg i stedet for et kryds.
Det kan tydeligt ses på billedet, men regner med at kunne sy et maskesting henover, for gider IKKE trævle det op...

Det kan godt være at Isagergarnet bliver højt rost her i blogland, men så begejstret er jeg nu ikke for det, for jeg skal sørme hele tiden passe på at få alle lænker med, det deler sig utroligt nemt. Så det vil ikke egne sig til mig, hvis jeg skulle strikke noget glatstrikning og ikke kigge på hvad jeg laver. Det egner det Geilske uld sig vældig godt til, man kan bare turbostrikke derud af, og ikke en løkke smutter undervejs..

NU, har jeg så et spørgsmål til alle der er gode til det med strikkefasthed: Min passer perfekt med 10 cm i bredden, men i højden er den kun 8 cm, kan godt strække den til 10 cm, og mønsteret trækker sig jo meget sammen og der står også at den skal spændes ud inden sammensyning.

Skal jeg regne med at udspændingen gør det, eller skal jeg lave en helt firkant mere, hvilket vil give de 5 x 2 cm der mangler, og hvis jeg skal lave en firkant mere, så skal den vel deles så noget af den kommer inden ærmegabets indtagning og resten derefter, men kan ikke finde ud af forholdet til det????Og i tirsdags var jeg, sammen med Krista, til Pileflet, for første gang i mit liv, og se hvad der kom ud af det, et mega flot fuglehus med stråtag.... Er man lidt stolt eller hvad...
Og kan varmt anbefale Jette Mellgren som underviser, og alle de flotte ting hun har lavet, I kan se noget af det på Håndarbejdsmessen i Fredericia.

8 kommentarer:

 1. Smuk Rismarker - du har ret farverne er ret fantastiske i virkeligheden. Og min erfaring er at det ofte er de usædvanlige kombinationer, der bliver smukkest.
  Mht garnet så er det kun alpaca wool 2 jeg synes der kan splitte lidt. Tvinni alpaca (ikke den nye hun kalder nr 2) er derimod er SUUUUPER-godt garn. Geilsk og højlandsgarn er det samme garn.

  Mht strikkefasthed så ville jeg ikke satse på at du kan udspænde dig ud af at mangle 20% af højden - så du må igang med at kompensere med flere pinde.

  KH Britt

  SvarSlet
 2. Hold da op, Jette, dér får du godt nok kam til dit hår:-) Jeg er meget spændt på at se resultatet, men det er vist en af dem, der kræver noget tid!

  Fint, fint fuglehus, jeg kan godt forstå, du er stolt :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har endnu ikke mødt en kompliceret isager opskrift, hverken mor eller datter uden fejl. Nu regner jeg konsekvent alle deres opskrifter igennem suuuk.
  Strikkeprøven ser meget indbydendene ud. Enig med Britt. Du skal ikke regne med, at du kan udspænde dig ud af så stor forskel i strikkefasthed.

  Du er ikke alene, jeg kan ikke fordrage Isagers nye garn og begræder, at farveudvalget i tvinni bliver begrænset mere og mere.

  Højlandsgarnet kan du købe meget, meget billigere hos Marianne Svit. Det hedder supersoft. Der er spindeolie i, men det tager en tur i lunkent vand med lidt sæbe og så er det væk. Du får 100 g for omkring 50 kr.

  SvarSlet
 4. Hvor ser det da bare flot ud.
  Farverne er flotte sammen. Godt at du valgte dem, alligvel.
  Glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
 5. Hvor ser det spændende ud, Jette. Der har du da fået noget at se til :-))).
  Glæder mig til at se mere....

  KH GitteMay

  SvarSlet
 6. Det rismarkestrik ser virkelig hamrende godt ud. Mht. højden i strikkefastheden, så tror jeg heller ikke du skal satse på at du kan strække dig til det forskrevne. Men pas alligevel på at den ikke bliver for lang for "flapperne" mener jeg, går ned under taljelinjen, men du har selvfølgelig målt og regeret, så du ved bedst. Fifi ser rigtig dejlig ud, og den klæder dig meget meget fint.

  SvarSlet
 7. Smukke rismarker! Og hvor er Fifi bare flot med lange ærmer. Jeg kan nu godt lide halsen, evt. med et kækt lille tørklæde?

  SvarSlet
 8. Rismarker ser vel nok spændende ud, utroligt så smukt farverne bliver sammen, ja det er utroligt træls at de begrænser farverne i tvinni sa meget - men der er jo så Duo som alternativ - eller man må købe hos Henrichsens uldspinderi - der har de jo farverne - den nye Alpaca 2 er jeg både ved og fra - jeg synes bestemt ikke den bare kan erstatte Tvinnien - den er tykkere - men den har nogle fordele i og med det - det kommer an på hvad man skal strikke - superflot pileflet du har lavet

  SvarSlet