lørdag den 16. august 2008

Start på FifiVil først lige sig tusind mange tak for alle de rosende ord om Slow Bee, det var et stort stykke arbejde og sjovt at lave, men ikke et jeg beholder selv - kan jo ikke gå med alle de sjaler jeg laver....

Ved ikke om det er noget nyt for jer, at der her på kanalen altid bliver strikket samme stykke et par gange, og det lykkes også for mig denne gang at lave det hele om igen.
Årsagen er billede nederst, jeg havde startet som der stod i opskriften med cablecast on, som jeg læser er strikkeopslagning, på samme måde som til dominostrik. Ohøj, og så bare derudaf, havde så travlt med at få de snoninger sat rigtigt at jeg først da jeg skulle prøve den ved, at ærmerne skulle sættes på en snor, kom til at kigge i spejlet og så at den halsudskæring var da rigelig stor, den faldt næsten ned over skuldrene. Og så rullede den helt vildt.Okay, starter bare helt forfra igen, nu med almindelig opslagning og et halvt nr. mindre pind, det hjalp på det hele og er nu nået længere end jeg var med det første forsøg. Og samtidig lavede jeg snoningerne om til at være til C4B, modsat mønsteret som siger C4F, da jeg ikke kunne få dem pæne, der hang lange masker, garnet er ikke så elastisk at det så pænt ud. Men hvor er det dejligt det Merci at strikke i, okay lidt den hårde måde, der er jo bomuld i, men alligevel en nydelse at sidde med. Og det går rimeligt hurtigt når det strikkes dobbelt som her. Men jeg skal have lange ærmer i, så der er et stykke vej endnu inden den bliver færdig.

Og i mellemtiden faldt jeg jo for den lille fyr her på Ravelry, der er bare så mange forskellige modeller, og kan altså ikke stå for sådan nogle. Drømmen var at have en kurv stående med mange forskellige i, så når der kommer små folk forbi, har de noget at pille i....Han hedder Alien og ligner vist også en fra det ydre rum, jeg har lavet ham lidt større end opskriften, det var fordi jeg skulle se tv imens, og lige pludselig havde jeg for mange masker, nå pyt, han er nok ligeglad. Og han fik perler som følehorn i stedet for garn.

Fakta: 35 gr. Lima - hæklenål nr. 2
Mønster: Amigurumi Alien - gratis opskrift, hvis man skriver navn osv...

5 kommentarer:

 1. Den ser fin ud, din Fifi, godt du fik halsen lavet om. Dit Slow Bee er da også bare helt utroligt flot, som alt det, der kommer fra dine hænder

  SvarSlet
 2. Den ser rigtig lovende ud din bluse, surt at du skulle trævle op, men det sker jo engang imellem, og sikke et sjovt lille dyr du har lavet, den vil de små sikkert syntes godt om ;-))

  SvarSlet
 3. Det der med at trævle op, det kender jeg godt.
  Garnet holder længe på den måde :-)

  Men hvis man ikke er tilfreds, så kan man lige så godt gøre det, ellers går man bare og bliver irriteret. Selvom men nogen gange er den eneste der kan se fejlen.

  Den ser ud til at blive rigtig fin, din Fifi, og jeg er vild med dit lille dyr.
  Den skal nok falde i god jord, når der kommer små gæster.

  SvarSlet
 4. Åh, hvor jeg føler med dig - godt du allerede er kommet længere end første gang, så er det ligesom man har overvundet "hurtlen" :-)

  Sikke en god ide med en kurv fuld af Aliens, det vil helt sikkert vække begejstring blandt småfolk :-)

  SvarSlet
 5. Jette, du er bare en knag til det der avancerede strik! Uha, hvem der bare havde din tålmodighed og evner, så kunne jeg jo strikke alt.

  Krista.

  SvarSlet